Diskuze a HIV testování v rámci festivalu Jeden svět

Festival Jeden svět se koná od 6. do 15. března v Praze a následně navštíví 32 dalších měst v ČR a Brusel. Do festivalové rodiny nově přibydou Semily. V rámci festivalu proběhne několik diskuzí s našimi pracovníky a mobilní HIV testování. Naši kolegové budou jako hosté v diskuzích po filmu bratrů Heymannových „Kdo mě teď bude mít rád?“, který dokumentuje snahu HIV+ gaye Saara najít po 18 letech cestu zpět ke své ortodoxní židovské rodině. Představitel hlavního hrdiny Saara film v Praze osobně uvede.

ROZPIS PROJEKCÍ:

Pátek 10. 03. Film od 17:00, poté diskuze s Lukášem M. Rybníčkem.

KINO 35, Francouzský institut v Praze, Štěpánská 644/35, 110 00 Praha 1

Bezplatné anonymní HIV testování, 16:00 – 19:00, Před Francouzským institutem


Sobota 11.03. Film od 18:00, poté diskuze s Michaelem Jettmarem.

Kino Světozor, Vodičkova 791/41, 110 00 Praha 1, Česko

Kompletní program s popisy filmů naleznete na webu:

https://www.jedensvet.cz/2017/program-po-dnech

O filmu

Who's Gonna Love Me Now?

Tomer & Barak Heymann

Israel, UK | 2016 | 86 min.

Kategorie: Rodinné štěstí

Saar je ze sedmi dětí, s rodinou se ovšem vidí zřídka. Někteří sourozenci mu zazlívají, že odešel z Izraele do Londýna, někteří mají problém s jeho sexuální orientací a jiní se bojí, že by se od něj jejich děti mohly nakazit virem HIV. Saar po téměř dvaceti letech v cizině zvažuje návrat. Ten by ale znamenal nutnost postavit se důvodům, kvůli kterým utekl. Režisérské dvojici bratří Heymannových se podařilo získat důvěru protagonisty i jeho rodinných příslušníků, účastní se intimních konverzací o důvěře, strachu a letitých křivdách. Film získal divácké ceny v Berlíně a Krakově, na Jednom světe získali bratři Heymannové cenu diváků v roce 2007 za film Most přes Wadi.

Projekce filmu v Kině 35 nabídne možnost anonymního a bezplatného rychlotestu na HIV, který si můžete nechat udělat v sanitce České společnosti AIDS pomoc (ČSAP). Sanitka bude parkovat před Francouzským institutem od 16 do 20 hodin. ČSAP provozuje AIDS poradny, Dům světla, nonstop poradenskou linku a poskytuje právní pomoc.

Jeden svět 2017

Jeden svět letos uvede 19 filmů se společenským dopadem, jejichž cílem je změnit postoje a chování lidí či legislativu. Pokud diváka film zaujme, má možnost v návaznosti na něj například podepsat petici na záchranu ohroženého kmene (My jsme počátek lidstva), asistovat hendikepovaným a seniorům nebo přispět na humanitární pomoc. Festival pořádá i vlastní akce zaměřené na společenský dopad filmů, například workshop s plasty vedený Veronikou Richterovou po projekci filmuPlastová Čína nebo výrobu semínkových bomb spojenou s projekcí filmuOhrožená semínka. Za úplňku vyjede z Dejvic cyklojízda k filmuDivošky měsíčního cyklu.

Letošní téma reaguje na takové události, jakou je neochota evropských zemí k solidaritě při řešení migrace, Trumpovo převzetí moci ve Spojených státech nebo Brexit.

Jeden svět 2017 vyzývá: „Nezapomínejme na sílu spolupráce“.

(

Obrázek č. 235
Obrázek č. 206
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

PODPOŘTE NÁS

 

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Potřebujete právní pomoc?

Pokud jste se setkal/a s diskriminací nebo se pouze potřebujete poradit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: pravnik@aids-pomoc.cz. Náš právník (příp. sociální pracovnice) Vám poskytnou potřebné informace nebo pomoc pro řešení Vaší situace. Všichni naši pracovníci jsou povinni dodržovat mlčenlivost, a proto se nemusíte bát o odhalení Vaší HIV pozitivity. Pro kontakt můžete využít i naše bezplatné telefonní linky.

Obrázek č. 186
Obrázek č. 145
Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.