Vyběhni s homofobií! Zapoj se do FUN&RUN 2019

Letošní ročník charitativního běhu FUN&RUN se uskuteční v sobotu 18. května v pražských Letenských sadech. Poběží se trasy 5 a 10 km a budete při nich mít krásné výhledy na pražské panorama. Jako každý rok tak oslavíme Světový den boje proti homofobii, bifobii a transfobii #idahot, který připomíná rozhodnutí Světové zdravotnické organizace z roku 1990 odstranit homosexualitu ze seznamu nemocí. Den poté se bude konat akce Světlo pro AIDS, kdy budou v rámci vzpomínky na oběti nemoci HIV/AIDS nasvíceny vybrané budovy měst načerveno.

Registrace do běhu jsou již otevřeny na adrese http://bit.ly/beh2019. Výtěžek ze startovného bude stejně jako v předchozích letech použit na podporu Domu světla a internetové LGBT poradny Sbarvouven.cz. V březnu pořídíte startovné za zvýhodněnou cenu 300 Kč, kterou navíc Nadační fond pomoci Karla Janečka znásobí zlatým řezem, tzn. k částce přidá 185,4 Kč. Díky tomu tak bude mít letošní FUN&RUN vyšší výtěžek až o 12x21x212 (= 53 424 Kč), tedy provoz Domu světla i poradny Sbarvoune.cz bude podpořen vyšší částkou.

V dubnu pořídíte registraci za 400 Kč, na místě v den závodu bude omezený počet registrací k dostání za 500 Kč. Neběháte, ale chcete podpořit dobrou věc? Můžete se zaregistrovat do běhu a pak jen fandit podél trati. Dáte si k tomu pivko, zmrzlinu a můžete se nechat bezplatně otestovat na HIV a syfilis ve dvou sanitkách České společnosti AIDS pomoc.

FUN&RUN je letos součástí Dne pro lásku, který bude na Letenské pláni probíhat celé odpoledne. Můžete se těšit na velký koncert, stánky s občerstvením a piknik, aktivity pro děti.

Informace o akci najdete na www.funandrun.cz a ve facebookové události „FUN&RUN 2019 – běh proti homofobii“.

Obrázek č. 235
Obrázek č. 206
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

PODPOŘTE NÁS

 

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Potřebujete právní pomoc?

Pokud jste se setkal/a s diskriminací nebo se pouze potřebujete poradit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: pravnik@aids-pomoc.cz. Náš právník (příp. sociální pracovnice) Vám poskytnou potřebné informace nebo pomoc pro řešení Vaší situace. Všichni naši pracovníci jsou povinni dodržovat mlčenlivost, a proto se nemusíte bát o odhalení Vaší HIV pozitivity. Pro kontakt můžete využít i naše bezplatné telefonní linky.

Obrázek č. 186
Obrázek č. 145
Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.