On-line poradna

Primoinfekce 13. 11. 2018

Uživatel: Jarek, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den... Měl jsem pohlavní styk s ochranou ale kondom se protrhl... Nasadili jsme druhý ale nevím jak dlouho jsme souložili bez... Takže určitému riziku jsem se bohužel vystavil.. Po dvou týdnech kdy jsem se vrátil z dovolené (kde jsem dost pil) jsem zůstal v posteli. První den jsem měl bolesti svalů a kloubů a v noci se dost vypotil. Objevil se u mě suchý kašel ale v krku mě nebolelo. Druhý a třetí den se můj stav mnohem zlepšil a po 5 dnech odeznel i kašel. Horečky jsem neměl ale měl jsem zvetsene uzliny... Chci se zeptat zda primoinfekce může probíhat takhle, nebo je ten stav opravdu podobný chřipce kdy člověk nemůže ani vstát z postele? Po 2 dnech jsem šel normálně do práce a byl jsem jen unavený ale jinak jsem se cítil fajn...POkud bych měl zanet hltanu, měl bych cítit větší bolest při polykání?? Trápil mě pouze suchý kašel a skrz něj jsem měl trošku zarudlé mandle jinak žádnou bolest. Stále se bojím, že to byla primoinfekce, ale nejsem si jistý zda tyto příznaky sedí... Měl jsem bolest svalů pouze první den a druhý den jsem si již cítil lépe... 3. Den jsem šel normálně do práce...Žádná vyrážka se neobjevila. Je možné aby to proběhlo takhle rychle a nenápadně? Uzliny na trislech jsou pořád stejné zvetsene jsem měl jen lehce na krku a v levém podpaží... Teplotu pouze zvýšenou v různých intervalech... Horečku jsem neměl a pokud ano tak pouze první den... Spotil jsem se pouze jednu noc... Může to být způsobenou i nadměrným pitím na dovolené kdy jsem ani moc nespal? Díky moc za odpověď... Pořád mi to vrtá hlavou... Každopádně testy budou jistota... Díky za odpoved

Július Szabó

Odpověděl: Július Szabó, 13. 11. 2018

Dobrý den, příznaky primoinfekce najdete detailně popsány na našich stránkách http://www.hiv-prevence.cz/priznaky-a-stadia-hiv-infekce.html, příznaky primoinfekce, pokud se projeví, opravdu probíhají tak, jak je na stránkách popsáno. Kašel nepatří mezi příznaky primoinfekce, naopak ve valné většině mezi ně patří horečka (nad 38 °C). HIV ale není možné diagnostikovat po internetu a podle příznaků, protože ty nejsou jedinečné jen pro HIV. Proto vám doporučuji dojít si po 2-3 měsících od rizika na test.

Obrázek č. 235
Obrázek č. 206
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

PODPOŘTE NÁS

 

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Potřebujete právní pomoc?

Pokud jste se setkal/a s diskriminací nebo se pouze potřebujete poradit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: pravnik@aids-pomoc.cz. Náš právník (příp. sociální pracovnice) Vám poskytnou potřebné informace nebo pomoc pro řešení Vaší situace. Všichni naši pracovníci jsou povinni dodržovat mlčenlivost, a proto se nemusíte bát o odhalení Vaší HIV pozitivity. Pro kontakt můžete využít i naše bezplatné telefonní linky.

Obrázek č. 186
Obrázek č. 145
Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.