Ceny bePROUD jsou rozdány

V zahradě Švédského velvyslanectví v Praze byly rozdány ceny bePROUD za rok 2019. Jedná se o jedno z nejprestižnějších ocenění v LGBT komunitě, které se konalo již po deváté. Ocenění jsou rozdělena do tří kategorií – počin roku (ocenění události, která v uplynulém roce přispěla ke zlepšení povědomí o LGBT+ lidech, pomohla dobrému jménu komunity, nebo zlepšila život LGBT+ lidem), mediální cenu (pro osobu/osoby či organizaci, která v uplynulém roce pozitivně vyobrazila či ztvárnila život LGBT+ osob) a cenu za celoživotní přínos (tuto cenu získávají ti, kteří svými postoji a činy dlouhodobě pomáhali či stále pomáhají zlepšit povědomí o LGBT+ lidech, nebo usilují o zlepšení jejich práv v naší zemi i v zahraničí).

V zahradě Švédského velvyslanectví v Praze byly rozdány ceny bePROUD za rok 2019.

Jedná se o jedno z nejprestižnějších ocenění v LGBT komunitě, které se konalo již po deváté. Ocenění jsou rozdělena do tří kategorií – počin roku (ocenění události, která v uplynulém roce přispěla ke zlepšení povědomí o LGBT+ lidech, pomohla dobrému jménu komunity, nebo zlepšila život LGBT+ lidem), mediální cenu (pro osobu/osoby či organizaci, která v uplynulém roce pozitivně vyobrazila či ztvárnila život LGBT+ osob) a cenu za celoživotní přínos (tuto cenu získávají ti, kteří svými postoji a činy dlouhodobě pomáhali či stále pomáhají zlepšit povědomí o LGBT+ lidech, nebo usilují o zlepšení jejich práv v naší zemi i v zahraničí).

Letos cenu za počin roku 2019 získala studie bývalé veřejné ochránkyně práv "Být LGBT+ v Česku”. Cenu převzala zástupkyně ombudsmana Monika Šimůnková a bývalá ombudsmanka Anna Šabatová z rukou švédské velvyslankyně Viktorie Li.

Mediální cenu si odneslo Radio Wave za několik rozmanitých, kvalitně, fakticky a citlivě zpracovaných příspěvků na LGBT+ témata, které byly odvysílány v roce 2019. Cenu předá redaktorkám a redaktorům rádia fotbalistka a youtuberka Bára Votíková, až nebudou v karanténě.

Poslední cenu za celoživotní přínos si odnesli zakladatelé Domu světla a propagátoři preventivních programů HIV/AIDS v Česku Miroslav Hlavatý a Václav Strouhal. Cenu jim předal předseda Výboru pro sexuální menšiny Rady vlády pro lidská práva Zdeněk Sloboda.

Autor: Tereta Čeladi
Převzato z:
https://www.marieclaire.cz/ceny-beproud-jsou-rozdany

Obrázek č. 235
Obrázek č. 206
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

PODPOŘTE NÁS

 

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Potřebujete právní pomoc?

Pokud jste se setkal/a s diskriminací nebo se pouze potřebujete poradit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: pravnik@aids-pomoc.cz. Náš právník (příp. sociální pracovnice) Vám poskytnou potřebné informace nebo pomoc pro řešení Vaší situace. Všichni naši pracovníci jsou povinni dodržovat mlčenlivost, a proto se nemusíte bát o odhalení Vaší HIV pozitivity. Pro kontakt můžete využít i naše bezplatné telefonní linky.

Obrázek č. 186
Obrázek č. 145
Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.