Česká společnost AIDS pomoc spustila program BUDDY pro lidi s diagnózou HIV. Pomůže jim překlenout obtížné období.

Program BUDDY, který právě zahájila Česká společnost AIDS pomoc, je určený těm, kteří se právě dozvěděli, že jsou HIV pozitivní, obtížně se s touto informací smiřují, mají strach a nevědí, jak dál. Využít ho mohou i lidé, kteří už svoji diagnózu znají delší dobu, ale nemají se komu svěřit anebo se chtějí seznámit se zkušenostmi jiných HIV pozitivních. Program je bezplatný.

„Program BUDDY má být pro lidi s diagnózou HIV kamarádem, který jim pomůže vyrovnat se s novou životní situací. Každý si může sám vybrat, jaká forma pomoci mu bude osobně nejlépe vyhovovat, ať už to bude osobní setkán, mailová korespondence nebo podpora po telefonu,“ řekl Michael Jettmar, koordinátor projektu.

Do programu BUDDY se mohou přihlásit lidé, kteří potřebují oporu v situacích, které jsou složité a sami je nezvládnou. To může být například chvíle, kdy se od lékaře dozvědí diagnózu. Další obtížné momenty nastávají, když se chtějí svěřit přátelům a rodině, nebo když se objeví zdravotní potíže.

Při osobních setkáních, po telefonu nebo mailu bude s klienty komunikovat průvodce, který je už vyrovnaný se svou diagnózou. Má tedy s životem HIV pozitivního osobní zkušenost a dokáže poskytnout užitečné rady i podporu.

„Naší snahou a cílem je vrátit lidem nakaženým virem HIV chuť do života, chuť smát se a jít dál. Záleží už pak na nich, jakou roli bude mít průvodce v jejich životě. Může být rádcem, ale třeba i spolehlivým přítelem. Samozřejmostí je, že všechny informace o klientech jsou přísně důvěrné a průvodce je nikomu nesděluje,“ dodává Jettmar.

Program založený na mnohaletých zkušenostech s HIV+ komunitou nasměřuje lidi k tomu, aby přijali a smířili se s novou situací. Snahou je jim ukázat, že složité období nemusejí překonávat sami. Při včasném zahájení léčby mají před sebou dlouhý čas, po který jim může být program BUDDY průvodcem.

Kontakt na průvodce: muj.buddy@gmail.com

Obrázek č. 235
Obrázek č. 206
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

PODPOŘTE NÁS

 

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Potřebujete právní pomoc?

Pokud jste se setkal/a s diskriminací nebo se pouze potřebujete poradit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: pravnik@aids-pomoc.cz. Náš právník (příp. sociální pracovnice) Vám poskytnou potřebné informace nebo pomoc pro řešení Vaší situace. Všichni naši pracovníci jsou povinni dodržovat mlčenlivost, a proto se nemusíte bát o odhalení Vaší HIV pozitivity. Pro kontakt můžete využít i naše bezplatné telefonní linky.

Obrázek č. 186
Obrázek č. 145
Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.