Konference "Zaměstnávání HIV pozitivních osob s důrazem na eliminaci diskriminaci na trhu práce a ve služebním poměru"

Do pražského Domu světla se na začátku listopadu sjeli odborníci z několika evropských zemí, aby zde zhodnotili výstupy dvou evropských projektů zabývajících se eliminací diskriminace HIV pozitivních osob na pracovním trhu a ve služebním poměru. Česká společnost AIDS pomoc, z.s. zde uspořádala mezinárodní konferenci s názvem "Zaměstnávání HIV pozitivních osob s důrazem na eliminaci diskriminace těchto osob na trhu práce a ve služebním poměru"

Ve dnech 6. a 7.11.2014 proběhla v Domě světla České společnosti AIDS pomoc, z.s. konference k tématu diskriminace HIV pozitivních na trhu práce.

První den byl věnován projektu s názvem „Mezinárodní tematická síť pro výměnu zkušeností v zaměstnávání osob pozitivních na HIV“ a jeho výstupům. Tento dvouletý projekt, jenž bude vrcholil v závěru letošního roku, se specializoval na případy diskriminace HIV pozitivních osob pracujících v tzv. služebním poměru, tedy policistů, hasičů, vojáků, vězeňské služby a záchranných složek atd. Mediálně známý je příklad propuštěného policisty kvůli HIV.

Druhý den se organizátoři zaměřili na výsledky dalšího projektu, tentokrát tříletého, který se pod názvem „Inovace a akcelerace aktivit pro odstraňování bariér při zaměstnávání osob infikovaných HIV“ zabýval problémy při zaměstnávání HIV pozitivních a hledal způsoby, jak tento druh diskriminace eliminovat v českém prostředí, a to především za pomoci přenosu know-how od zahraničního partnera.

Konference se kromě zahraničních partnerů z Německa, Slovenska a Polska zúčastnilo také několik desítek odborných účastníků z řad pracovníků státní správy, zákonodárného sboru ČR, neziskových organizací, odborů, sociálních pracovníků a dalších profesí.

Oba projekty byly financovány z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

Zde je k nahlédnutí PROGRAM.

Obrázek č. 235
Obrázek č. 206
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

PODPOŘTE NÁS

 

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Potřebujete právní pomoc?

Pokud jste se setkal/a s diskriminací nebo se pouze potřebujete poradit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: pravnik@aids-pomoc.cz. Náš právník (příp. sociální pracovnice) Vám poskytnou potřebné informace nebo pomoc pro řešení Vaší situace. Všichni naši pracovníci jsou povinni dodržovat mlčenlivost, a proto se nemusíte bát o odhalení Vaší HIV pozitivity. Pro kontakt můžete využít i naše bezplatné telefonní linky.

Obrázek č. 186
Obrázek č. 145
Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.