Zázračné Zappery mají zářením léčit tělo a zabíjet viry. Šarlatáni za pochybné přístroje chtějí desetitisíce korun

Šarlatáni znovu spustili na sociálních sítích reklamy na zázračný přístroj Zapper, který vás má ochránit před koronavirem i HIV. Jediné, co však můžete očekávat, je odlehčení vaší peněžence o 19 500 Kč.

Sponzorovaná reklama společnosti ZAPPER CENTRUM ČR láká na přístroj Elzapp, který údajně „dokáže za velmi krátkou dobu zničit bakterie a viry“. Konkrétně má navíc jít přímo o viry ve vašem těle. Pochybná nabídka na tzv. Zapper je však jen snahou vydělat na důvěřivých lidech, jak potvrzuje i Česká obchodní inspekce.

Přístroj Zapper by měl podle prodejců (často jde o stránky alternativních léčitelů) fungovat na principu, kdy dochází k vysílání frekvencí, které by měly „léčit“ a zabíjet viry a bakterie. Právě slovo „léčba“ však nemohou vychytralí prodejci při jeho prodeji použít, neboť přístroj nemá potřebné certifikace a nikdy se v rámci vědeckých studií neprokázala jeho účinnost. Pokud se budete snažit dohledat relevantní informace, budete se muset spokojit s šarlatány a informacemi typu jedna paní povídala. Cena podobných přístrojů je však velmi vysoká a jejich účinky jsou neprůkazné. I proto musí tvůrci podobných stránek na léčebné účinky odkazovat různými kličkami na hraně zákona.

Zapper neléčí.

Ministerstvo zdravotnictví důrazně varuje před používáním přístroje ZAPPER. Výrobce jeho prostřednictvím slibuje vyléčení desítek nemocí, od těch lehkých jako třeba opar až po těžké nemoci jako jsou nádorová onemocnění. Výrobek ale není schválený jako zdravotnická potřeba a podle ministerstva může naopak lidem uškodit,“ padlo v reportáži televize Nova v roce 2012. „Na základě posouzení ministerstva zdravotnictví nebyl tento přístroj potvrzený jako zdravotnický, a proto mu byl odebrán certifikát,“ potvrdila tehdy mluvčí České obchodní inspekce Jana Jelínková.

Jak podotýká server Manipulátoři.cz, který se podvody na internetu zabývá „inspekce proto přístroj zařadila mezi klasické elektrické výrobky, jako je fén, nebo vysavač. Ty také neléčí.

Převzato (včetně foto) z: https://insmart.cz/zappery-sarlatani-tahaji-z-lidi-tisice/

Připravila Veronika

Obrázek č. 235
Obrázek č. 206
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

PODPOŘTE NÁS

 

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Potřebujete právní pomoc?

Pokud jste se setkal/a s diskriminací nebo se pouze potřebujete poradit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: pravnik@aids-pomoc.cz. Náš právník (příp. sociální pracovnice) Vám poskytnou potřebné informace nebo pomoc pro řešení Vaší situace. Všichni naši pracovníci jsou povinni dodržovat mlčenlivost, a proto se nemusíte bát o odhalení Vaší HIV pozitivity. Pro kontakt můžete využít i naše bezplatné telefonní linky.

Obrázek č. 186
Obrázek č. 145
Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.