On-line poradna

Budoucí cena PrEP Truvady? 20. 1. 2019

Uživatel: Kamil Novák, Téma: Poradna pro rodinné příslušníky a osoby blízké HIV+

Dobrý den, patentová ochrana Truvady, jak jsem zjistil se chýli ku svému konci, cca za 2 roky. Co mě zajíma, na základě zkušeností od Vašich expertů, kolik bude asi následně stát balení tohoto léčiva? Bude si jej moci dovolit průměrný Čech? Zatím je cena stále značná a pojišťovna jej nehradí. Jedná se o to, že moje manželka je pozitivní, já nikoliv. Rozvod neplánuji, hazardovat se svým zdravím ale také ne. Pokud jsem dobře pochopil našeho doktora, ani nulová virová nálož manželky pro mě nepředstavuje jistotu ochrany před nákazou HIV, při sdílení společného lože s manželkou. Co můžete v mé situaci doporučit jako protekci., v roce 2019? Samozřejmě výjma "gumy"? Děkuji předem erudovanou odpověď.

Július Szabó

Odpověděl: Július Szabó, 21. 1. 2019

Dobrý den, pokud má manželka nulovou virovou nálož, pak je tzv. neinfekční, ale samozřejmě vždy je lepší kombinovat více typů ochrany, tedy např. PrEP. U toho nedoporučujeme kupovat si ho na černém trhu, ale vždy si jej nechat předepsat od lékaře, který vás nejprve vyšetří a poté bude pravidelně pozorovat. V tomto se můžete obrátit na HIV centrum vaší manželky, případně na infektologa. V případě potřeby vám poradí náš vedoucí zdravotní pracovník v Domě světla. Cena Truvady podle našich informací by se již velmi brzy měla pohybovat okolo 1200,- Kč / měsíc.

Obrázek č. 235
Obrázek č. 206
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

PODPOŘTE NÁS

 

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Potřebujete právní pomoc?

Pokud jste se setkal/a s diskriminací nebo se pouze potřebujete poradit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: pravnik@aids-pomoc.cz. Náš právník (příp. sociální pracovnice) Vám poskytnou potřebné informace nebo pomoc pro řešení Vaší situace. Všichni naši pracovníci jsou povinni dodržovat mlčenlivost, a proto se nemusíte bát o odhalení Vaší HIV pozitivity. Pro kontakt můžete využít i naše bezplatné telefonní linky.

Obrázek č. 186
Obrázek č. 145
Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.