On-line poradna

Help2 26. 10. 2018

Uživatel: Help2, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Ach este som chcel doplnit kompletne udaje - pisal som pod prezivkou help. V uvode ochorenia som mal VN 4000, Cd4 490, lekarka sa rozhodla ze este 3 mesiace pockame a potom som zacal uzivat predchodcu Genvoyi. Do mesiaca som mal VN 900 a pri dalsej kontrole nedetekovatelnu. Nasle som pokracoval v liecbe c dcd4 varirovali 500-700 VN vzdy negat. Iba rozmyslam ze po zmene na genvoyu do 6 mesiacov uz bola ta vn 700. Ale cd4 790. Medzitym som zistil partnerovi rrr +++ a tpha 1:160 ja vsak tiezo veci mam negativne - aj ked pri danej hladine cd4 - 335 mozno iba serologicky nereagujem. Fakt netusim co som mohol spravit zle. Moze byt pricinou ze lieky som uzival pravidelne ale niekedy s casovym rozdielom +/-3 hodiny? Za cely cas 3 rokov liecby som vynechal 1tabletku - aj to do 12 hodin. Fakt rozmyslam co robim zle. Ale zatial ma ukludnuje ze este neviem poslednu VN a pokial to spravne chapem az ta rozhodne ci treba zmenu liecby. Lebo teoreticky by tie cd4 mohli byt klesnut pri syfylise. Zaroven mi na neho kedze som serologicky negativny nedali lieky. Avsak americke odporucania som si vysvetlil tak ze by som ich mal dostat a teoreticky nemal cakat na kontrolnu serologiu. Som vsak trochu zmeteny z tych schemat- nas sa picha prokain 10-14 dni 1.5mil.j americania zase pisu pendepon aj jednorazovo. Tak teraz si mam vybrat. A dalej nerozumiem tomu ze sa citim velmi dobre, ked som mal vysoku VN ja som bol velmi unaveny boleli ma klby. Teraz stale cvicim - co je tiez otazka pri tych 335 je to vhodne? Doplnky neberiem ziadne obcas vitamin c a d vitamin a co je vcelku vtipne mne strasne chuti jest takze som pribral asi 5kg jednak svalovu hmotu ale teda nieco aj do brucha. Preto som zmeteny a stale rozmyslam ci sa naozaj bat. Predpokladan vsak ze odpoved bude v tej virusovej nalozi - najviac ma stve ze napriek popisovanym neziaducim ucinkom som po 3 dnoch v uvode( nocne mory nespavost - co som ale pripisoval psychosomatizacii- ze uz ked beres lieky uz to mas zratane) som nemal nic - max 2-3 stolice za den co ale rozhodne neberiem ako nu liecby. P.S mozno to znie smiesne ale som zufaly akoby som bol znovu na zaciatku ale zaroven viem ze tieto veci sa stavaju ale poviem vam cloveka to trafi k zemi. A uz posledna otazka, aby netrafilo aj Vas, ockovat na chripku ci nie? A mam aj pneumokokovu vakcinu ale pri tych Cd4 dat ci nedat? Prosim berte to iba ze hladam radu lebo nechcem vsetko studovat na nete a lekarku mam super strucnu jasnu vystiznu a prisnu, len nechcem jej davat milion mojich otazok. Dakujem

Július Szabó

Odpověděl: Július Szabó, 12. 11. 2018

Dobrý den, internetová poradna vám nemůže nahradit návštěvu vašeho lékaře a jeho funkci ve vaší léčba. Takto specifické dotazy prosím konzultujte se svým lékařem v HIV centru nebo se svým praktických lékařem, pokud k němu dochází. Ti nejlépe znají váš aktuální zdravotní stav a jeho aktuální specifika. Děkujeme za pochopení.

Obrázek č. 235
Obrázek č. 206
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

PODPOŘTE NÁS

 

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Potřebujete právní pomoc?

Pokud jste se setkal/a s diskriminací nebo se pouze potřebujete poradit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: pravnik@aids-pomoc.cz. Náš právník (příp. sociální pracovnice) Vám poskytnou potřebné informace nebo pomoc pro řešení Vaší situace. Všichni naši pracovníci jsou povinni dodržovat mlčenlivost, a proto se nemusíte bát o odhalení Vaší HIV pozitivity. Pro kontakt můžete využít i naše bezplatné telefonní linky.

Obrázek č. 186
Obrázek č. 145
Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.