On-line poradna

Hiv dotaz 11. 12. 2021

Uživatel: V3611askova, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

je mi 17 takze …ja bych se chtela zeptat..Abych byla klidnejsi…v zari jsem mela nechraneny pohlavni vztyk s klukem kteryho jsem moc dobre neznala(on priznaky na hiv zadny nema a tvrdi mi ze si na testy nezajde a ze si vymyslim) od zacatku listopadu mam slabou menstruaci,brni me nohy,na puse se mi udelali bolaky,obcas me svedi telo a delaji se mi cervene fleky jsem unavena jen bych porad spala nebo naopak nekdy se i budim..nekolikrat za noc boleli me svaly(brneli nohy)ale to take ustalo po prascich mela jsem nechut k jidlu to se zpravilo ale od toho listopadu jsem zhubla 8 kilo byla jsem v nemocnici tam mi zjistili ze mam anginu(i kdyz jsem zadnou bolest v krku nepocitovala),rotaviry v tele a zanet co se tyce intimnich partii po tydnu me pustili domu s tim ze vlastne nevi co mi je..po propusteni jsem u byla sve detske lekarky ta mi dala uz druhy antibiotika na anginu protoze prvni mi nezabrali a kdyz jsem ji rekla o hiv tak rekla ze je to nesmysl a objevuje se to po pul roce ,na krev me poslala ..hiv test negativni ale po 2 mesicich a jeste kdyz beru antibitika nevim jestli by se to objevilo akorat mi rekla ze mam zvysenou sedimentaci…vsichni v mem okoli si mysli ze je to nesmysl…strejda mi rekl ze je to je jak vyhrat ve sportce proste malicka sance…vim ze se tyhle problemy nemusi tykat hiv ale jsem nervozni..protoze vsechny jiny vysetreni jsou v pohode a tyhle problemy me tizi od toho listopadu..nikdy pred tim jsem to nemela pred tim me tohle vubec nenapadlo ze by se tohle mohlo stat ..lekarka si mysli ze to mam z nervu tak me poslala k psychiatrovi..jsem v druhaku delam v potravinarstvi..vim ze by to ovlivnilo muj zivot a bala bych se abych lidem nejak neublizila..a jestli by me v potravinarstvi vubec zamestnali…da se tahle nemoc nejak uplne vylecit?nebo da se s tim normalne zit? Bojim se…je mi teprve 17 a kvuli jedny chybe nechci pykat cely zivot..zameskala jsem kvuli tomuhle dost skoly…omlouvam se za tolik dotazu a ne za strucnou otazku ale jen me to zajima co mi na to reknete vy dekuju za odpoved

Július Szabó

Odpověděl: Július Szabó, 12. 12. 2021

Dobrý den, internetové poradny, a stejně tak ani ta naše, nenahrazují návštěvu lékaře v případě zdravotních problémů. Nikdo, kdo je opravdu zodpovědný a profesionální, vás nebude diagnostikovat podle toho, co napíšete do poradny. Pokud máte zdravotní problémy, které popisujete, navštivte svého praktického lékaře a problémy řešte s ním.

Příznaky HIV najdete popsány na webu www.hiv-prevence.cz. Test po 2 měsících je spolehlivý, v případě užívání antibiotik je možné doporučit test po 3 měsících.

Obrázek č. 235
Obrázek č. 206
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

PODPOŘTE NÁS

 

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Potřebujete právní pomoc?

Pokud jste se setkal/a s diskriminací nebo se pouze potřebujete poradit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: pravnik@aids-pomoc.cz. Náš právník (příp. sociální pracovnice) Vám poskytnou potřebné informace nebo pomoc pro řešení Vaší situace. Všichni naši pracovníci jsou povinni dodržovat mlčenlivost, a proto se nemusíte bát o odhalení Vaší HIV pozitivity. Pro kontakt můžete využít i naše bezplatné telefonní linky.

Obrázek č. 186
Obrázek č. 145
Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.