Letní číslo dvouměsíčníků pro HIV plus komunitu POZITIVNĚ je tu

Newsletter si může stáhnout v sekci download. V prázdninovém vydání se dočtete o aktivitách spolku Art for Life, o strachu z HIV (v rámci vývoje v ČR). Nejenom nově diagnostikovaným představíme AIDS centrum v Ostravě, sociální pracovnice Domu světla svým pohledem popíše život s HIV u 20-ti letého klienta.

Jak se v Praze červenalo – ohlednutí za květnovým International AIDS Candlelight Memorial v Praze

Téma čísla: STRACH Z HIV? Zamyšlení nad tím, jakým směrem se ubírá vývoj HIV v ČR.

Aktivity spolku ART FOR LIFE, který již několik let spolupracuje s ČSAP v roce 2014

Výsledky americké studie o evoluci viru HIV naleznete v článku odborníka prof. MUDr. Petra Pazdiory, CsC. Pan profesorje místopředsedou spolku ČSAP a zároveň hlavním hygienikem Plzeňského kraje.

Průvodce AIDS centry tentokrát zamířil do Ostravy, v textu naleznete jako vždy kromě adresy, ordinačních hodin a kontaktů na lékaře také popis oddělení z pohledu návštěvníků odddělení.

John Grant v česku! Zpěvák, který se léčil ze závislosti na alkoholu, lécích a kokainu před několika lety na vystoupení fanouškům veřejně přiznal, že je HIV pozitivní! Nyní žije na Islandu, vydal „terapeutické“ album a vystoupí v ostravě na festivalu Colours of Ostrava.

V newsletteru naleznete i pravidelné sloupky „MŮJ PŘÍBĚH S HIV“ , nově napsaný očima sociální pracovnice z Domu světla a dotaz z internetové poradny pro HIV+ z webu ČSAP.

V sekci „připravujeme“ na zadní straně P! vás informujeme o našich aktivitách v období letošní Prague Pride a o letním setkání nově diagnostikovaných v Domě světla, které může být inspirací pro naše slovenské kolegy!

Chceš přidat svůj příběh o životě s HIV? Příběh je anonymní, jméno autora je vymyšlené, i věk trochu upravujem.. Napiš nám svůj příběh i ty, řádky psané životem jsoudůležitou součástí ve sdílení názorů mezi komunitou HIV+ .

Kontakt: pozitivne@aids-pomoc.cz

Za redakci newsletteru: Michael

Obrázek č. 235
Obrázek č. 206
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

PODPOŘTE NÁS

 

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Potřebujete právní pomoc?

Pokud jste se setkal/a s diskriminací nebo se pouze potřebujete poradit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: pravnik@aids-pomoc.cz. Náš právník (příp. sociální pracovnice) Vám poskytnou potřebné informace nebo pomoc pro řešení Vaší situace. Všichni naši pracovníci jsou povinni dodržovat mlčenlivost, a proto se nemusíte bát o odhalení Vaší HIV pozitivity. Pro kontakt můžete využít i naše bezplatné telefonní linky.

Obrázek č. 186
Obrázek č. 145
Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Podpořeno Hlavním městem Praha a Ministerstvem zdravotnictví ČR prostřednictvím dotací projektů zaměřených na prevenci HIV/AIDS.